طراحی تخصصی نقشه های معماری تاثیر به سزایی در نقشه داخلی فضاها، طراحی فضاهای مشاعات، لابی، نمای ساختمان، فضاسازی حیاط و …. که منجر به استفاده بهینه تر از فضاهای موجود و رضایت بیشتر مشتری و فروش بیشتر آن ملک یا آپارتمان می شود. فعالان این حوزه اثر طراحی تخصصی را تا بیست درصد ارزش آن ملک نیز برآورد نموده اند. همچنین با طراحی مناسب متریال مورد استفاده در بخش های مختلف ساختمان می توان حتی با مصالح ارزان تر، یک طرح شاخص به بهترین نحو برای شرایط موجود طراحی نمود که آن نیز نهایتا منجر به کاهش هزینه ها می گردد.
ویژگی که برای طراحی المان ها در نظر داشته باشیم این است که یک فضای زیبا و محیط هنری در سطح شهر ایجاد شود و آن نقطه را از حالت یکنواختی و تکراری شدن دور کند، همه ی انسان ها مشتاق رفتن به چنین فضاهایی هستند چون زیبایی و هنر در خون همه هست و ناخودآگاه جذب عظمت و زیبایی طراحی المان میشوند
نکته ی مهمی که ما همیشه در نظر داریم و باید به آن اشاره کنیم این است که المان ها بخشی از عوامل زیباسازی هستند. یعنی میتوانیم با طراحی خاص و منحصر به فرد و متناسب با ویژگی ها و فرهنگ زیستی افراد، یک المان زیبا رادر منطقه ی مورد نظر مستقر کرد و به دنبال آن ، شرایطی را برای معرفی ظرفیت های مختلف منطقه مهیا کرد.
همانطور که می دانید اولین قدم برای ساخت سازه های مختلف و حتی ساخت قطعات مختلف صنعتی و ساختمانی ارائه طرحی از سازه هست تا با استفاده از آن طرح بتوان سازه مورد نظر را ساخت به طوری که هیچ اشتباهی در آن صورت نگیرد و بتوان از الگوی مشخصی تبعیت کرد.
پلان معماری نقشه ای هست که مهندس معمار آن را طراحی کرده و شامل اطلاعاتی چون طرح بنا، مشخصات، داده های فنی و جزئیات مختلف میشود. به همین دلیل می توان گفت که طراحی پلان معماری و طراحی نقشه ساختمان مهم ترین امر در ساخت سازه ها محسوب میشود و باید با نهایت دقت انجام شود تا در انتها سازه مورد نظر همانند طرح اولیه به اجرا درآید.
الگو هایی که در ساخت و طراحی نقشه ها به کار میروند، با توجه به نوع زمین، نوع پروژه، نوع کاربری و برخی عوامل دیگر متفاوت هستند. با در نظر داشتن این موضوع می توان گفت، مهم ترین نکته برای طراحی پلان های ساختمان توجه به الگو های سازماندهی طراحی پلان، شامل الگوی سازماندهی مرکزی، خطی، شعاعی، مجموعه ای، شبکه ای هست.
طراحی داخلی، یکی از شاخه های طراحی معماری هست. یک طراح، تخصص کاملی بر روند طراحی فضا ها و فرم ها، شکل و نقشه ساختمان، با تمرکز بر اصول طراحی معماری دارد. برای اجرای طراحی داخلی در ساختمانی که از قبل بنا شده به بازسازی ساختمان نیاز هست چون در طی این پروسه اصلاحاتی در معماری سازه ایجاد خواهد شد.
در دنیای معماری، واژه طراحی برای طراحی دکوراسیون و طراحی داخلی به کار برده میشود که اولی به تزیین و زیبایی یک سازه و دومی به بخش سازه ای اون اشاره دارد و معمولا این دو واژه به یک معنا به کار گرفته میشود، در صورتی که حیطه کاری مجزایی نسبت به هم دارند.
در ابتدا طراحی داخلی انجام میشود و در ادامه دکوراسیون داخلی متناسب با آن انجام میشود و باید گفت که این دو مکمل همدیگه هستند .
در دنیای مدرن امروز طراحی نمای خاص و منحصر به فرد یکی از اولویت های بسیاری از کارفرمایان است. بسیاری از ما فکر می کنیم لزوم داشتن یک نمای صرفا زیبا کافیست اما لازم است در کنار یک طراحی زیبا به فاکتور های مهم دیگر نیز توجه داشته باشیم.
آرزوی دیرینه طراحان و مهندسان به تصویر کشیدن ایده هایی بوده که در ذهن داشته اند. در تمامی صنایع جهان مشتری باید آنچه می خواهد بخرد را ببینند و سرمایه گذارن و حامیان طرح ها نیز باید بتوانند طرحی که ارزش سرمایه گذاری دارد را ببینند و ارزیابی کنند.در دنیای امروز ما به کمک ابزار های قدرتمند تولید انیمیشن و سه بعدی این آرزو را محقق میکنیم. بناهای معماری، دکوراسیون داخلی و نما و طراحی های خاص و سازه های عظیم عمرانی و با کمک نرم افزار های پیشرفته سه بعدی با دقت و زیبایی بسیار زیاد شبیه سازی میکنیم.
حقیقت آن است که اگر نورپردازی برای یک محیط به خوبی طراحی شده باشد آن را بسیار جذاب میکند. نور یکی از عناصر مهم در زندگی روزمرهی ما است که فعالیتهای روزانهی ما را تحت تأثیر قرار میدهد. تصور اینکه در یک جهان بدون نور زندگی کنیم برای ما بسیار مشکل است.
شاید به جرات بتوان گفت که طراحی معماری ساختمان یک جزء اساسی و جدایی ناپذیر دارد : خلاقیت . در مورد خلاقیت باید محتاط نیز بود ، چرا که هر خلاقیتی در ساختمان سبب می گردد که ساختمان به طور کلی قابل اجرا نباشد. لذا گفتنی است که بهتر است طرح های خلاقانه ای را انتخاب کرد که با شرایط حاضر کشور ، حداقل یک بار چیزی مشابه آن اجرا شده و به قولی امتحان خود را پس داده باشد پس از تصویب شکل کلی پروژه ، نوبت به تعیین فضاها و احجام داخلی ساختمان خواهد رسید ، در این مرحله ، می بایست کلیه فضاهای داخلی ساختمان ، با توجه به کاربری شکل گیرند. در رعایت فضاها ، می بایست ملاحظات کاربری در جهت نیازهای کارفرما صورت گیرند . به عنوان مثال ، طراحی معماری در یک هتل باید به گونه ای باشد که بتوانیم ، حداکثر تعداد سوئیت را داشته باشیم و از فضاها حداکثر استفاده را ببریم.