بلوک لیکا از مخلوط دانههای لیکا، سیمان و آب تشکیل شده است. این بلوک ویژگیهای بسیاری از قبیل عایق گرما و سرما، عایق صدا، عایق حرارت، مقاومت مکانیکی خوب و پایداری در برابر فشار زیاد، مقاوم در برابر آتش و سبک وزن است. بلوک لیکا در ابعاد و اشکال گوناگون و با توجه به نیازهایی که در پروژههای ساختمانی حس میشوند تولید میشود
دانه لیکا (light expanded clay aggregate) در واقع دانهای ساخته شده از گل رس است. معنی واژه لیکا خلاصه شده عبارت دانه رس منبسط شده سبک است. تولید دانه لیکا شامل سه مرحله فرآوری، خشک کردن و پختن است که در ادامه به طور مفصل به هر کدام خواهیم پرداخت.
در این مرحله خاک رس از محل دپو روی نقاله مجهز به ترازو عبور میکند تا وارد آسیابی بزرگ با صفحه زیرین سوراخ دار شود. در مسیر نقاله آهنربایی هم وجود دارد که مواد معدنی را از خاک رس جدا کند تا به تجهیزات خسارت وارد نشود.
پس از ورود رس به آسیاب سوراخ دار، آب به آن اضافه میکنند تا گل حاصل شود، گل در این آسیاب زمان زیادی را طی میکند تا خوب ورز داده شود پس از آن رشتههای گل به میکسر حلزونی وارد میشود در این میکسر اگر رطوبت کافی نبود به آن آب اضافه میشود، علاوه بر آب مواد مخصوص دیگری هم به رشتههای گل رس اضافه میشود.
در این مرحله از تولد دانه لیکا گل در کوره خشک کن حرکت میکند و به تدریج در هنگام خشک شدن به گندله تبدیل میشود.
مرحله پخت حدوداً خود به سه مرحله دیگر تبدیل میشود که در این مراحل افزایش دمای ناگهانی اتفاق میافتد، در مرحله خشک کردن گندلهها تقریباً ۲۰۰ درجه سانتیگراد دما دارند که در مرحله اول پختن با همان دما برای دو ساعت پخته میشوند، در مرحله دوم دمای کوره تا ۴۰۰ درجه سانتیگراد افزایش پیدا میکند و در مرحله سوم حرارت تا ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد هم میرسد. در این مرحله رس به دمای ذوب نزدیک میشود و گازها سعی میکنند خود را به سطح برسانند تا آزاد شوند که این اتفاق باعث ایجاد بافت حفره دار در دانههای لیکا میشود. در نهایت دانههای لیکا به بخش خنک کنندهها برده میشوند تا دمای آنها کاهش پیدا کند.
بلوک لیکا از مخلوط کردن دانه لیکا، سیمان و آب به دست میآید. در کارخانه تولید بلوک ابتدا دانه لیکا تهیه میشود سپس دانه را با نسبت خاصی با سیمان و آب مخلوط میکنند و به قالبهای مورد نظر منتقل میکنند که بعد از خشک شدن بلوک لیکا شکل میگیرد.
لیکا نسبت به بلوک بتنی نیمه سبک بسیار سبکتر و متخلخلتر است، علاوه بر این تخلخل و وزن کمتر بر کیفیت و تحمل فشار اختلالی وارد نکرده است به طوری که حداقل تحمل فشار لیکا ۳۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است و حداکثر تحمل فشار آن به ۱۰۰ کیلوگرم بر هر سانتیمتر مربع میرسد.
همانطور که در بالا هم به آن اشاره شد، بلوک لیکا عایق صدا، عایق حرارت، برودت و … است که در ادامه به طور مفصل به هر کدام از ویژگیهای بلوک لیکا میپردازیم.
صداهایی مانند صحبت کردن افراد، موزیک و غیره صداهایی هستند که میتوانند از طریق مصالح ساختمانی عادی عبور کنند و برای بسیاری آزار دهنده باشند. بلوک لیکا صداهایی را که در گستره شنوایی انسان است را کمتر عبور میدهد یا عبور نمیدهد از این رو عایق صدا محسوب میشود. لازم به ذکر است که بلوک لیکا در بین بلوکهای سبک بهترین عایق صدا را دارد.
ضریب هدایت حرارت دانههای لیکا ۰۹/۰ است و بنابر تاییدیه مرکز تحقیقات ساختمان بلوکهای تهیه شده با این دانه را میتوان وسیله خوبی برای عایق حرارت دانست. بلوک بتنی ساخته شده با بلوک لیکا به چگالی ۷۵۰ تا ۹۵۰ کیلوگرم بر متر مکعب ضریب هدایت حرارتی ۱۵/۰ تا ۱۷/۰ را دارد که عایق خوبی برای حرارت به حساب میآید، خاصیت عایق حرارتی بلوک لیکا با اضافه کردن فیلمهای هوا در بین آنها هم دو چندان میشود.
طبق آزمایشات انجام گرفته توسط اداره ملی استاندارد، بلوکهای لیکا ۲ تا ۳ ساعت در برابر آتش مقاوم هستند که این مقاومت به ضخامت دیوار بستگی دارد.
سبک بودن این بلوک باعث میشود که فرایند ساخت و ساز سریعتر انجام شود و علاوه بر آن وزن کلی سازه هم کاهش چشمگیری پیدا میکند. با کاهش وزن سازه خسارات وارد شده در اثر زلزله هم کاهش پیدا میکند. وزن سازه ساخته شده با بلوک لیکا نسبت به سازهای که با آجر معمولی ساخته شده است تا دو و نیم برابر کمتر است.
بلوکهای لیکا در ۲۲ قالب مختلف تولید میشوند. بلوکهای متفاوت لیکا کاربریهای متفاوتی هم دارد که کار را برای معمار راحتتر میکند. علاوه بر این شیار زنی در این نوع از بلوک دشوار نیست و زمان زیادی طلب نمیکند از این رو کار برق کشی نیز سریعتر انجام میگیرد.
طبق استانداردهای آپارتمانسازی در آمریکا اگر در ساخت یک سازه از بلوکهای بتنی استفاده میشود بهتر است این بلوکها ارتفاعی کمتر از ۲۰ سانتیمتر داشته باشند تا بتوان آنها را با ملات مهار کرد زیرا بلوکهای بتنی با ارتفاع بالاتر از ۲۰ سانتیمتر را نمیتوان با ملات مهار کرد و نیاز به مهار کننده خاصی دارد. از این رو تمامی بلوکهای لیکا با ارتفاع ۲۰ سانتیمتری و با ضخامت و پهناهای مختلف برای مصارف مختلف تولید و عرضه میشوند که در ادامه از آنها نام برده شده است.
بلوک تو خالی ته پر (شش جداره)
بلوک تو خالی ته پر (چهار جداره)
دیواری توخالی (هشت جداره)
تیغه ای توخالی ته پر (سه جداره)
دیواری تو خالی ته پر (سه جداره)
دیواری توخالی (سه جداره)
تیغهای توخالی ته پر با دو سوراخ
دیواری تو خالی ته پر با سه سوراخ
دیواری تو خالی ته پر با سه سوراخ
دیواری تو خالی ته پر (سه جداره)
دیواری توخالی (چهار جداره)
بلوک لیکا در ابعاد آجر
تیغهای تو پر (نیمه)
دیواری تو خالی ته پر (نیمه)
دیواری تو خالی ته پر (نیمه)
تیغهای تو پر فارسی بر
تیغهای توپر
سخن پایانی
بلوک لیکا از انواع بلوکهای بتنی سبک محسوب میشود که در ساخت آن به جای ماسه از دانههای لیکا (پوکه صنعتی لیکا) استفاده شده است. این نوع از بلوک به دلیل فرایند تهیه و مواد اولیه خاصی که دارد از ویژگیهای منحصر به فردی نیز برخوردار است. بلوک لیکا عایق خوبی برای صدا، حرارت، برودت است و در برابر فشار و زلزله مقاومت خوبی دارد. لیکا در ابعاد و اشکال مختلفی تولید و عرضه میشود از این رو ساخت سازه با این بلوک نسبت به بقیه بلوکها راحتتر است و همچنین کار ساخت و ساز سریعتر انجام میشود. این نوع از بلوک مقاومت خوبی در برابر آتش دارد که هرچه ضخامت بلوک بیشتر باشد مقاومت آن هم بیشتر میشود.
آجر لیکا , ابعاد آجر لیکا , آجر لیکا قیمت , بلوک لیکا بهتر است یا آجر سفال , آجر سفال لیکا , مقایسه قیمت آجر با لیکا , آجر ليكا , آجر سبک لیکا , بلوک لیکا , قیمت بلوک لیکا , ابعاد بلوک لیکا , معایب بلوک لیکا , لیست قیمت بلوک لیکا , تولید بلوک لیکا , قیمت بلوک لیکا سه جداره , قیمت بلوک لیکا ساوه , مقایسه بلوک لیکا و هبلکس , بلوک لیکا ابعاد , بلوک لیکا اصل , بلوک لیکا انار , بلوک لیکا استاندارد , بلوک لیکا اصلی , بلوک لیکا بهتر است یا هبلکس , بلوک لیکا به انگلیسی , بلوک لیکا بهتر است یا آجر سفال , بلوک سیمانی برای دور باغچه , بلوک سیمانی به انگلیسی , بلوک لیکا قیمت , بلوک لیکا فوم دار , بلوک لیکا سقفی , بلوک لیکا پوکه معدنی , بلوک لیکا پوکه ای , بلوک لیکا پرلیت , بلوک لیکا پوکه , بلوک لی , سایت بلوک لیکا , بلوک لیکا تهران , بلوک لیکا تهران قیمت , بلوک لیکا توپر , بلوک لیکا تهران جاده ساوه , بلوک بتنی لیکا , بلوك سبك ليكا , بلوک صنعتی لیکا , بلوک سبک لیکا قیمت , جزئیات دیوار با بلوک لیکا , جذب آب بلوک لیکا , جدول بلوک لیکا , بلوک دوجداره لیکا , بلوک لیکا چیست , بلوک چینی لیکا , بلوک سیمانی چنده , چسب بلوک لیکا , چگالی بلوک لیکا , معایب بلوک لیکا چیست , بلوک لیکا چیست؟ , دیوار چینی با بلوک سیمانی لیکا , بلوک تیغه چینی لیکا , بلوک سیمانی لیکا چیست , بلوک سیمانی حیاط , بلوک لیکا عایق حرارتی , حمل بلوک لیکا , بلوک لیکا خرید , بلوک سیمانی خرید , خرید بلوک لیکا , خط تولید بلوک لیکا , خواص بلوک لیکا , خرید دستگاه بلوک لیکا , خانه بلوک لیکا , بلوک لیکا در فهرست بها , بلوک لیکا دیواری , بلوک لیکا دوجداره , مزایا بلوک لیکا , بلوک بلکا , بلوک زن لیکا , دستگاه بلوک زنی لیکا قیمت, قیمت بلوک زن لیکا , بلوک لیکا سبک , بلوک سقفی لیکا اصفهان , مشخصات بلوک لیکا , مقایسه بلوک لیکا صنعتی و معدنی , قیمت بلوک لیکا صنعتی , صادرات بلوک لیکا , بلوک سیمانی ضد حریق , ضخامت بلوک لیکا , بلوک طرح لیکا , بلوک سیمانی طرح لیکا , فروش بلوک طرح لیکا , بلوک لیکا عایق دار , بلوک لیکا عایق , عکس بلوک لیکا , بلوک لیکا فهرست بها , بلوک سیمانی فوم دار , بلوک سیمانی لیکا , بلوک سیمانی لیبوک , تفاوت بلوک لیکا و لیپر , بلوک لیکا مشخصات فنی , بلوک لیکا ملات , بلوک معدنی لیکا , بلوک لیکا نمایندگی , ساخت بلوک لیکا , بلوک لیکا وزن مخصوص , بلوک سیمانی وزن , تفاوت بلوک لیکا و هبلکس , مقایسه سفال و بلوک لیکا , مقایسه قیمت بلوک لیکا و هبلکس , تفاوت بلوک لیپر و لیکا , مزایا و معایب بلوک لیکا , تفاوت بلوک لیکا و بلوک سیمانی , معایب و مزایای بلوک لیکا , تفاوت بلوک پرلیت و لیکا , مقایسه بلوک لیپر و لیکا , بلوک های لیکا , بلوک سیمانی هر متر مربع , بلوک لیکا یا هبلکس , بلوک های سیمانی جدید , بلوک لیکا یا سیمانی , بلوک لیکا یا سفال , بلوک لیکا یونولیت دار , بلوک سیمانی یا سفال , بلوک سیمانی یونولیت دار , بلوک سیمانی یا آجر , بلوک پرلیت یا لیکا , بلوک لیکا درجه یک , بلوک سیمانی 15 سانتی , قیمت بلوک لیکا 15 , ابعاد بلوک لیکا 15 , قیمت بلوک لیکا 10 , قیمت بلوک لیکا 10 سانتی , بلوک لیکا 20 سانتی
بلوک لیکا 20 , قیمت بلوک لیکا 20 سانتی , ابعاد بلوک لیکا 20
برچسب ها
ارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب