بهترین میلگرد برای ساخت و ساز کدام است؟ میلگرد اپوکسی یا میلگرد ترانس

بدون دیدگاه

بهترین میلگرد برای ساخت و ساز : میلگردها به‌عنوان رایج‌ ترین مقاطع فولادی پرکاربرد در صنعت ساختمان‌سازی و معماری شناخته می‌شوند. یکی از عمده‌ترین دلایل استفاده از این مقاطع، ایجاد دوام و استحکام و افزایش خمش بتن و مقاومت کششی در سازه‌های ساختمانی است. علاوه بر این در سازه‌های بتنی به منظور افزایش مقاومت بتن به روش‌های مختلف از میلگرد استفاده می‌شود. با توجه به اهمیت وجود این محصولات فولادی در صنعت ساخت‌وساز، تولیدکنندگان از لحاظ شکل، میزان مقاومت، نوع کاربرد، ضخامت و … میلگردهای مختلفی را تولید و به بازار عرضه می‌کنند. خریدار با توجه به نیاز خود، نوع مقطع فولادی مورد نظر را انتخاب و تهیه می‌کند. میلگردها در سه نوع ساده، آجدار و میلگرد کلاف هستند و می‌توان گفت که اولین مشخصه و تفاوت میلگردها در سایز آن‌هاست. در این مقاله از شرکت پیمانکار ساختمان تاتیان همراه ما باشید تا با بهترین میلگرد برای ساخت و ساز آشنا شوید:

میلگرد چیست و چه کاربردی دارد؟

میلگرد نوعی پروفیل طویل و توپر است که برای بهبود مقاومت کششی بتن استفاده می شود، زیرا بتن ماده ای بسیار مستحکم و مقاوم در برابر تنش های فشاری است، اما در برابر تنش کششی بسیار ضعیف عمل می کند. به همین دلیل و با هدف جبران ضعف مقاومت کششی بتن از انواع میلگرد آجدار درون بتن استفاده می کنند.

میلگردها از اصلی ترین و پرفروش ‌ترین مقاطع فولادی در صنعت ساختمان سازی است و انواع مختلفی دارد. معمولا نوع فولادی میلگرد در صنعت ساخت‌ و ساز و بازسازی ساختمان استفاده می شود، زیرا ازدیاد طول فولاد در اثر دماهای بالا (ضریب انبساط حرارتی) تقریباً برابر با بتن است.

بهترین میلگرد برای ساخت و ساز

میلگرد فولادی معمولی

یکی از پرکاربردترین میلگردهای استفاده‌شده در صنعت ساختمان‌سازی، نوع فولادی است. این نوع مقطع از فولاد ST37 ساخته شده و به دو صورت ساده و آجدار تولید می‌شود. این محصول از مقاومت و استحکام کششی بالایی برخوردار است. میلگرد فولادی معمولی با نام میلگرد سیاه نیز در بازار شناخته می‌شود. تنها مشکل این نوع میلگرد که موجب شده است تا انواع دیگر نیز ساخته شوند، فرسایش و در نهایت شکسته شدن در بتن است. به همین منظور در مناطقی که رطوبت به مقدار زیادی وجود دارد، از نوع دیگر میلگرد استفاده می‌شود.

میلگرد ضدزنگ

این نوع میلگرد با کاربرد مشابه با مقطع فولادی معمولی، بیشتر در صنعت ساخت ‌وساز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول در مناطقی با شرایط آب و هوایی مرطوب که احتمال زنگ‌زدگی بیشتر است، کاربرد گسترده‌تری دارد. این مقطع از نوع بهترین میلگردهای موجود در بازار است که به مراتب دارای قیمت بالاتری هم هست. بیشترین کاربرد میلگرد ضدزنگ در شبکه‌بندی‌ها، لوازم تزئینی مانند فرفورژه‌ها، تقویت‌کننده و نگه‌دارنده است. علاوه بر این در صنعت ساختمان‌سازی به منظور جبران مقاومت کششی بتن استفاده می‌شود.

میلگرد گالوانیزه

میلگرد گالوانیزه در اثر ایجاد یک لایه فلز روی بر فولاد معمولی تولید و روانه بازار می‌شود. این محصول دارای خاصیت ضدزنگ و مقاومت بالا در برابر خوردگی است. بیشترین تولید این محصول به صورت سفارشی و در کارگاه‌های صنعتی انجام می‌شود.

بهترین میلگرد برای ساخت و ساز

میلگرد اپوکسی

هرگاه میلگرد فولاد معمولی با یک لایه از عنصر اپوکسی پوشش داده شود، نوع اپوکسی تولید می‌شود. میزان خاصیت ضدزنگ این محصول بین 70 تا 1700 برابر بیشتر از نمونه‌های معمولی است.

میلگرد ترانس

میلگرد ترانس طی فرایند نورد گرم و با استفاده از آلیاژهای خاص فولادی که دارای مقاومت بیشتری نسبت به ST37  هستند، تولید می‌شود. به دلیل اعمال کشش بر روی این مقطع فولادی، در بازار از آن به نام میلگرد کششی نیز نام برده می‌شود. سطح صاف و صیقلی آن در طول فرایند ساخت موجب شده تا علاوه بر صنعت ساختمان‌سازی، به‌منظور تولید لوازم تزئینی نیز کاربرد داشته باشد.

میلگرد FRP  یا فایبرگلاس

ترکیب موادی مانند کربن و فایبرگلاس منجر به تولید ترکیب کامپوزیتی با درصد بالای فیبر کربن می‌شود. استفاده از این میلگرد در محیط‌های اسیدی و خورنده باعث می‌شود تا حد زیادی خسارات ناشی از خوردگی فولاد کاهش یابد. این نوع میلگردها با نام FRP شناخته می‌شوند. مسلح کردن بتن‌ها در مناطقی که در مجاورت میدان الکتریکی و مغناطیسی وجود ندارد، یک انتخاب مناسب و بهینه است تا میزان مقاومت در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی افزایش یابد. استفاده از میلگردهای فایبرگلاس موجب کاهش قطر و افزایش فاصله بین مقاطع تونل‌ها، فونداسیون و … می‌شود که در نهایت مقاومت ساختمان در برابر زلزله را افزایش می‌دهد.

بیشتر بدانید: میلگرد frp چیست ؟

انواع میلگرد از لحاظ شکل و ظاهر

میلگردها از لحاظ شکل ظاهری در سه دسته میلگرد ساده، میلگرد آجدار و میلگرد آجدار پیچیده یا کلاف تقسیم‌بندی می‌شوند و در بتن کاربردهای متفاوتی دارند.

بهترین میلگرد برای ساخت و ساز

میلگرد ساده

یکی از پرکاربردترین میلگردهای مورد استفاده در صنعت ساخت‌وساز، نوع ساده است. سطح صاف و یکنواخت این محصول موجب می‌شود تا به آسانی خم شده و بدون وارد کردن آسیب به ساختمان قابلیت برش نیز داشته باشد. از میلگرد ساده بیشتر در ساخت درز انقباض خیابان‌ها یا فرودگاه‌ها با هدف جلوگیری از جمع شدگی و ترک خوردن بتن استفاده می‌شود. بیشترین کاربرد این محصول در اتصالات ساختمانی، ساخت اتصالات صنعتی و تولید قطعات خودروسازی است. به همین علت توصیه می‌شود در ساخت سازه‌های سنگین مانند پل به دلیل وارد شدن فشار بالا، از این نوع مقاطع فولادی استفاده نشود.

انواع میلگرد ساده

میلگرد ساده بر اساس جنس ماده استفاده‌ شده به سه دسته تقسیم می‌شود:

1. میلگرد ساده فولاد کربنی: این نوع مقطع ساده بیشترین کاربرد را در ساخت میخ، اتصالات، آهنگری و خاموت زنی دارد.

2. میلگرد ساده فولاد آلیاژی: با استفاده از نورد گرم، میلگرد کششی تحت تاثیر ابزارهای مختلف تولید می‌شود. عملیات تاب‌گیری و پولیش زنی روی این نوع محصول فولادی پس از دستیابی به ضخامت و طول مورد نظر انجام می‌شود. این روش موجب افزایش مقاومت در میلگرد شده و در نهایت به منظور استفاده در خودروسازی، صنایع هوایی، ساخت قطعات صنعتی مانند غلتک و تولید پیچ و مهره مورد استفاده قرار داده می‌شود.

3. میلگرد ساده ضدزنگ: این نوع میلگرد با استفاده از فلز روی، پوشش داده می‌شود و بسته به میزان ضدزنگ بودن آن در صنایعی مانند هوافضا، شیمیایی، نفت، پتروشیمی، غذایی و ساخت تجهیزات پزشکی به کار گرفته می‌شود.

میلگرد آجدار

میلگرد آجدار برخلاف نوع ساده دارای فرورفتگی و آج‌هایی بر روی سطح خود است. همین امر باعث شده تا میزان فرسایش کمتری داشته باشد و درون بتن و فولاد عملکرد مناسبی از خود نشان دهد. افزایش سطح مقاومت کششی در سازه‌های بتنی تحت تاثیر این محصول است.

کاربرد میلگرد آجدار:

1. استفاده در انواع سازه‌های بتنی با تحمل فشار بالا مانند پل‌ها، ساختمان‌ها و برج‌ها

2. تقویت‌کننده و مقاوم‌سازی سازه‌های فولادی در برابر زلزله

3. تولید بتن مسلح شده با هدف افزایش مقاومت کششی بتن

4. پیشگیری از تخریب سازه‌های بتنی

بهترین میلگرد برای ساخت و ساز

انواع میلگرد بر اساس استاندارد

با توجه به انواع میلگرد و کاربرد آن استانداردهای مختلفی برای تولید میلگردها نظیر میلگرد ساده Ck45 وجود دارد. علاوه بر قوانین بین‌المللی مانند استاندارد روسی، ژاپن و اروپایی، هر کشور برای تولید میلگرد یک قانون مخصوص به خود را دارد. در ایران استاندارد ملی ISIRI 3132 برای ساخت این محصولات استفاده می‌شود. بر اساس این استاندارد، میلگردها به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

میلگرد A1

این نوع از مقاطع فولادی دارای سطح صاف و بدون آج هستند. به دلیل درصد کم کربن، قابلیت تغییر شکل، انعطاف‌پذیری و جوش‌پذیری بالا دارند و برای عملیات جوشکاری و خم‌کاری به کار می‌روند.

میلگرد A2

میلگرد مارپیچی یا فنری که به صورت ترد یا نیمه نرم است، آج‌های مارپیچی یکنواختی بر روی بدنه خود دارد. بیشترین کاربرد این محصول در عملیات ساختمانی به خصوص خاموت زنی است و درجه سختی بیشتری نسبت به A1 دارد. توصیه می‌شود عملیات جوش‌پذیری بر روی آن انجام نشود.

میلگرد A3

این نوع میلگرد با آج‌های پیچیده با نام سخت خشک شناخته می‌شود. میزان سختی این نوع از دو نوع A1 و A2 بیشتر است. به همین دلیل شکل‌پذیری کمتری دارد و عملیات جوش‌پذیری بر روی آن‌ها ممنوع است.

میلگرد A4

این نوع میلگردها دارای آج‌های دوکی شکل هستند که به نام آجدار مرکب نیز شناخته می‌شوند و عنوان سخت‌ترین نوع میلگرد را به خود اختصاص داده‌اند. وجود آج‌های جناقی یا مرکب باعث افزایش میزان چسبندگی به بتن می‌شوند. بیشترین کاربرد مقطع فولادی A4 در انواع سازه‌های ساختمانی، بتن آرمه به جز دیوارهای برشی و قاب‌های خمشی است.

بهترین میلگرد برای ساخت و ساز

آیا آرماتور همان میلگرد است؟

آرماتورها همان میلگردهای تغییر شکل یافته ای هستند که آماده قرارگیری در بتن می باشند. به عبارتی دیگر، زمانی که میلگرد تغییر شکل داده شود و آماده بتن ریزی باشد، به آن آرماتور می گویند.

در نتیجه می توان گفت آرماتور همان میلگرد است با این تفاوت که قبل از قرارگیری در بتن بر روی آن عملیات هایی مانند خمکاری، برشکاری یا جوش دادن به دیگر میلگردها، انجام می گیرد.

نتیجه گیری

همان طور که گفته شد، کاربرد میلگردها در صنعت و ساختمان‌سازی از اهمیت زیادی برخوردار است. هرکدام از انواع میلگرد، دارای کاربردهای متفاوتی هستند؛ بنابراین، با توجه به پروژه‌ی مورد نظر می‌توانید بهترین نوع این مقطع فولادی را انتخاب کنید تا از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید. همچنین می توانید با مشاوران ما در شرکت تاتیان در تماس باشید.

برچسب ها




ارسال دیدگاه


جهت ثبت دیدگاه خود ابتدا باید وارد سایت شوید:
ورود / ثبت‌نام
با ورود و یا ثبت نام در سایت شما شرایط و قوانین استفاده از سایت و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.



دیدگاه ها