با ایجاد افکت های متنوع مثل مات و براق، متالیک، شوگر، ایجاد رگه در بدنه و… و با الهام از طبیعت می توان اسلب هایی با جلوه ویژه تولید کرد که چشمان هر بیننده ای را به خود خیره می کند. جلوه های طبیعی اسلب امکان ترکیب این نوع سرامیک را با سایر مصالح استفاده شده مانند انواع سنگ یا چوب به منظور کف سازی فراهم کرده است. کیفیت بالا و زیبایی خیره کننده اسلب، باعث شده است تا در بسیاری از پروژه های مسکونی، اداری و تجاری لوکس از این نوع سرامیک ها استفاده شود
در روش های جدید طراحی داخلی ساختمان، استفاده از ورق های بزرگ اسلب به جای کاشی های کوچک تر متداول شده است. استفاده از اسلب در سایز های بزرگ مثل ۱۲۰×۲۴۰، ۲۴۰×۳۶۰ سانتی متر یا … زیبایی و یک دستی بی نظیری را به فضا بخشیده و موجب چشم نواز تر شدن طراحی می شود.
از جمله کاربردهای سرامیک های اسلب میتوان به استفاده در فضای داخلی ساختمانها از قبیل کف هال و پذیرایی، کف و دیوارههای لابی، ورودی ساختمانها، دیواره شومینه و آسانسور، فضای پشت تلویزیون، سرویس بهداشتی و حمام مستر، در آشپزخانه برای کابینت، کانتر و میز ناهار خوری، در مراکز تجاری و ساختمانهای لوکس اشاره نمود.
واژه ی اسلب (Slab) در زبان لاتین به معنای ورق یا برگه یا قطعه می باشد. تولید سرامیک به شکل اسلب یکی از فرآیندهای نوین در صنعت کاشی و سرامیک است که با دستگاه های پیشرفته انجام می شود. ابعاد اسلب بسیار بزرگتر از کاشی های معمولی است. این ابعاد بستگی به کاربردهای موردنظر دارد.
در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از دستگاه ها و ابزار آلات روز دنیا، تولید سرامیک به صورت اسلب روز به روز بیشتر شده و از طرف دیگر استفاده از این نوع سرامیک ها در طراحی داخلی ساختمان رو به افزایش می باشد. سرامیک های اسلب امروزه بسیار محبوب هستند و مورد علاقه معماران قرار گرفته اند. از دلایل این امر می توان به تعداد اتصالات حداقل بین آنها، یکپارچگی و ظاهر خیرهکننده اشاره کرد.
سرامیک اسلب پرسلان معمولا در آشپزخانه و حمام به کار برده می شود. البته با توجه به مزایای زیادی که این سرامیک ها به همراه دارند، استفاده از آنها در سایر محیط ها از جمله اتاق نشیمن نیز امکان پذیر است. یکی دیگر از کاربردهای سرامیک اسلب استفاده از آنها در سالن های مجلسی است. بسیاری از تالارهای پذیرایی برای زیباسازی فضای سالن خود از سرامیک های اسلب یا سایز بزرگ استفاده می کنند
بخاطر سایز بزرگ اسلب ها در هنگام جابجایی و نصب به ملزومات مخصوص و نیز چسب های بخصوص اسلب استفاده کرد تا نصبی راحت تر و دقیق را داشته باشیم.
سرامیک های اسلب دارای مزایای زیادی هستند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می کنیم:
1. استحکام بالا: این سرامیک ها بر خلاف شایعاتی که مطرح شده بسیار مقاوم بوده و به این راحتی ها شکسته نمی شوند. برخی ها معتقدند که سایز بزرگ آنها عاملی برای شکسته شدن است که این ادعا با عملکرد مناسب سرامیک های اسلب کاملا نقض شده است.
2. اندازه بزرگ و یکسره: اندازه بزرگ سرامیک های اسلب موجب شده است تا نمای یکپارچه آنها جلوه ای زیبا به نمای ساختمان بدهد. همچنین بزرگ بودن سایز این سرامیک ها موجب شده است تا میزان شیار در آنها کم و در نتیجه از تجمع آلودگی جلوگیری شود. به همین خاطر است که فرایند پاک کردن اسین سرامیک ها بسیار ساده است.
3. تنوع رنگ: سرامیک های اسلب شاهکار دست معماران بوده و همین امر موجب شده است تا توسط سلیقه انسانی طراحی شوند. به گونه ای که اعمال رنگ ها و نقش های زیبا بر روی آنها زیبایی منحصربفردی به سرامیک ها بخشیده است.
4. امکان چاپ روی آنها: با توجه به ماشینی نبودن سرامیک ها امکان طراحی و اعمال چاپ رنگی بر روی آنها وجود دارد. این طرح ها شامل طرح های سنتی و فانتزی می شود.
بزرگترین عیب سرامیک های سایز بزرگ سرد شدن آنها در فصول سرد سال است. به دلیل بزرگ بودن سایز سنگ ها توصیه می شود در فصول سرد روی آنها را پوشاند تا سرما موجب ترک بر روی سرامیک نشود. عیب بزرگ بعدی سفت بودن سطح سنگ ها است. به طوری که در صورت سر خوردن امکان آسیب های جدی بر روی کودکان و کهن سالان وجود دارد
سرامیک کاری کف ساختمان با استفاده از سرامیک های اسلب نیازمند رعایت یکسری نکات است که باید به آن ها توجه نمود تا علاوه بر زیبایی و جذابیت، کیفیت کار نیز بالا رود و سطحی یکدست و جذاب ایجاد شود. مراحل نصب سرامیک اسلب و نکات مورد نیاز حین نصب به شرح زیر می باشند:
1. تامین وسایل لازم
اولین مرحله در نصب سرامیک های بزرگ فراهم کردن وسایل و تجهیزات لازم است. با استفاده از این ابزارها و وسایل نه تنها می توان ملات مورد نظر را فراهم نمود، بلکه سرامیک ها را مرتب در کنار هم نصب کرد.
بدون ابزار مورد نیاز نمی توان سرامیک کاری انجام داد، زیرا انجام هر کار نیازمند در اختیار داشتن تجهیزات لازم است. از جمله وسایل سرامیک کاری می توان به گیره، چکش، دستگیره و … اشاره نمود.
2. آماده سازی کف
آماده سازی کف اتاق از جمله مهم ترین گام در نصب سرامیک به شمار می آید. سطح باید از نظر هموار بودن مورد بررسی قرار گیرد تا زمینه لازم برای چسباندن سرامیک فراهم شود. تا حد امکان سطح را صاف کنید.
این نکته را مد نظر داشته باشید که کف اتاق پس از سرامیک کاری کمی بالاتر می آید از این رو به تمام قسمت های کف نظیر جلوی درب ها دقت ویژه نمائید.
تراز و هموار بودن سطح امری بسیار مهم در بحث سرامیک کاری است، از این رو قبل از نصب سرامیک باید هر گونه ناهمواری صاف گردد.
3. برش سرامیک اسلب
برای برش سرامیک ها از فرزهای دستی و یا اره های برقی استفاده می شود. تیغه این ابزارها از جنس گرانیت است و با دقت برش کاری را انجام می دهند.
با استفاده از آن ها احتمال شکستن سرامیک به حداقل می رسد، بنابراین بعد از اندازه گیری کف نسبت به برش سرامیک ها اقدام نمائید.
4. تهیه ملات
برای تهیه ملات ساختمانی پس از خرید مواد اولیه، آن ها را با هم مخلوط کرده و تا زمانی که مخلوط یکپارچه نشده به هم زدن ادامه دهید. یکی از ابزارهایی که تولید ملات را به سهولت انجام می دهد همزن الکتریکی است.
هنگامی که به حجم بالایی از ملات نیاز است، برای یکپارچه کردن آن از این ابزار استفاده می شود. ملات وقتی یکدست و یکپارچه باشد باعث می شود سرامیک راحت تر به سطح بچسبد.
5. پوشش کف با ملات
کف زمین را پس از هموار کردن با ملات بپوشانید. این که ملات صاف و یکدست بوده و حالتی نرم داشته باشد در قابلیت چسبندگی سرامیک به کف اثر مطلوبی خواهد گذاشت.
6. نصب سرامیک اسلب
برای حمل سرامیک های اسلب از دستگیره های مخصوص استفاده کنید. نحوه نصب سرامیک و قرار دادن آن در کف موضوعی بسیار مهم است، زیرا در کیفیت نهایی کار تاثیر بسزایی خواهد گذاشت. با استفاده از دستگیره سرامیک را در جای خود روی کف قرار دهید.
علاوه بر این که بر روی کف، ملات ریخته می شود، پشت سرامیک ها نیز باید با ملات پوشش داده شود تا سرامیک به خوبی بچسبد. پس از آن که سرامیک ها را در کف قرار دادید ممکن است برخی محل های پشت سرامیک حباب هوا وجود داشته باشد.
برای رفع این حباب ها و چسبندگی کامل سرامیک به کف می توان از چکش های پلاستیکی کمک گرفت. چکش زدن باعث می شوند سرامیک بهتر به دیوار یا کف بچسبد و کیفیت کار افزایش پیدا کند.
برای این که سرامیک ها در کنار یکدیگر محکم تر قرار گیرند می توان از گیره های پلاستیکی استفاده نمود. وقتی یکی از سرامیک ها را نصب کردید، سرامیک دوم را نیز قرار داده و با استفاده از گیره بین آن ها فاصله ایجاد کنید.
7. بندکشی سرامیک ها
بعد از آن که تمام سرامیک ها بر روی کف نصب شدند، برای پر کردن فاصله بین آن ها از دوغاب استفاده کنید. یک دوغاب مخصوص آماده کنید و سطح سرامیک ها را با آن پوشش دهید.
پس از آن که دوغاب به عمق شیارها نفوذ کرد و آن ها را پر نمود، اضافه های آن را از سطح پاک کنید و اجازه دهید ملات موجود در بندها خشک شود.
8. تمیزکاری سطح
وقتی تمام مراحل سرامیک کاری انجام شد و سرامیک ها به طور کامل نصب شدند، باید گرد و غبار از سطح آن ها پاک شود. سرامیک ها مسلماً در معرض گرد و غبار و مصالح ساختمانی قرار گرفته اند و آلودگی، بیشتر از آن چه که به چشم می آید بر آن ها نشسته است.
بنابراین پس از اتمام کار با استفاده از یک پارچه خشک مواد ساختمانی و دوغاب ها را از سطح سرامیک ها پاک کنید و در نهایت با پارچه ای مرطوب سرامیک ها را براق و تمیز نمائید.
تا حد امکان سطح را صاف کنید و این نکته را مد نظر داشته باشید که کف اتاق پس از سرامیک کاری کمی بالاتر می آید از این رو به تمام قسمت های کف نظیر جلوی درب ها دقت ویژه نمائید.
برای رفع این حباب ها و چسبندگی کامل سرامیک به کف می توان از چکش های پلاستیکی کمک گرفت. چکش زدن باعث می شوند سرامیک بهتر به دیوار یا کف بچسبد و کیفیت کار افزایش پیدا کند.
یک دوغاب مخصوص آماده شده و سطح سرامیک ها را با آن پوشش می دهند پس از آن که دوغاب به عمق شیارها نفوذ کرد اضافه های آن را از سطح پاک کرده و اجازه می دهند ملات موجود در بندها خشک شود
در ادامه بخوانید: پیمانکار ساختمان در تهران
برچسب ها
ارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب