انواع بتن ، کاربرد و مشخصات

بدون دیدگاه

انواع بتن : ما در عصری زندگی می کنیم که شناخت بتن بسیار مهم شده است زیرا تقریباً در هر نوع ساخت و ساز مانند: (ساختمان ها، جاده ها و بزرگراه ها، تونل ها، سدهای ذخیره سازی و نیروگاه های تولید برق، فرودگاه ها و راکتورهای انرژی اتمی) استفاده می شود. بنابراین در ساختمان ها تقریباً از پی تا طبقات بالاتر استفاده می شود. در حمل و نقل در خیابان ها، بزرگراه ها، فرودگاه ها و ... استفاده می شود. بتن همچنین ماده ای است که به طور گسترده برای ذخیره و حمل و نقل آب مانند پوشش کانال ها و مخازن آب استفاده می شود. علاوه بر مصارف اولیه فوق، همچنین به عنوان ماده پوششی برای اهداف خاصی مانند عایق رطوبتی، ضد حریق، عایق صدا و محافظ در برابر تشعشعات در نیروگاه های اشعه ایکس و نیروگاه های اتمی استفاده می شود. خاصیت اساسی بتن این است که در مدت کوتاهی سفت می شود و به یک توده سنگ مانند قوی تبدیل می شود. در این مقاله درباره انوع بتن از شرکت ساختمانی تاتیان همراه ما باشید:

در تکنولوژی ساخت بتن، نام های مختلفی برای انواع بتن استفاده شده است.

این طبقه بندی بر اساس سه عامل است:

1. نوع ماده به کار رفته در ساخت آن.

2. ماهیت شرایط استرس.

3. و چگالی است.

مقاومت نهایی و سایر خواص بتن به عوامل مختلفی بستگی دارد، مانند:

ماهیت مصالح سنگدانه مورد استفاده.

کیفیت و نسبت سیمان، سنگدانه ها.

آبی که برای تهیه مخلوط استفاده می شود.

و در مورد کار.

ترکیب به طور کلی بر حسب حجم نسبی بیان می شود:

سیمان

سنگدانه ریز (ماسه).

و سنگدانه درشت (شن و غیره).

انواع بتن ، کاربرد و مشخصات

مواد تشکیل دهنده بتن

1. سیمان یا آهک

2. سنگدانه های ریز (ماسه یا مواد دیگر).

3. سنگدانه درشت (شن، سنگ خرد شده یا مواد دیگر).

و آب.

4. مواد افزودنی به عنوان مواد اختیاری طبقه بندی می شوند.

6 نوع بتن رایج که باید درباره آنها بدانید

چندین نوع بتن وجود دارد. بیایید نگاهی گذرا به رایج ترین انواع بتن و موارد استفاده از آنها بیندازیم:

1. بتن آرمه

2. بتن سبک

3. بتن با مقاومت بالا

4. بتن با کارایی بالا

5. بتن پیش ساخته

6. بتن مگر

بتن آرمه

همانطور که از نام آن پیداست، بتن آرمه همراه با میله ها، الیاف یا مواد دیگر برای بهبود مقاومت کششی بتن استفاده می شود. این مواد - معمولاً میلگرد ها - انعطاف پذیرتر از بتن هستند و این ویژگی ها را به ساختار بتنی به عنوان یک کل منتقل می کنند. بیشتر کاربردهای بتن از نوعی آرماتور استفاده می کنند.

بتن سبک

این بتن که از سنگ پوکه به جای سنگ یا سنگدانه معمولی ساخته شده است، ساختار کمتری دارد و بیشتر به عنوان محافظ مصالح ساختمان فلزی یا دیوارهای بتنی غیر باربر استفاده می شود. علاوه بر این، بتن سبک وزن به عنوان عایق برای لوله های آب در داخل تاسیسات استفاده می شود و انواع ضد حریق را فراهم می کند.

بتن با چگالی بالا

این نوع بتن زمانی ساخته می شود که محتویات سازه بتنی نیاز به ایمن سازی بیشتری داشته باشد - مثلاً یک نیروگاه هسته ای. آهن یا باریت ها به عنوان سنگدانه های استاندارد استفاده می شوند. این بتن در واقع می تواند کمی نازکتر از بتن آرمه یا بتن ساده باشد.

انواع بتن ، کاربرد و مشخصات

بتن پیش ساخته

این بیشتر به نحوه تولید قطعات بتنی اشاره دارد، تا به اینکه بتن چه ترکیبی دارد. در بسیاری از موارد، بتن در محل کار به قالب‌هایی ریخته می‌شود و در طول روزها یا هفته‌ها برای سفت شدن باقی می‌ماند. بتن پیش ساخته در یک محیط کنترل شده ساخته می شود، به این معنی که محصولات می توانند خیلی زودتر از زمان ساخته شوند، مقاومت آزمایش شوند و در زمان مورد نیاز تحویل داده شوند. یک فرآیند بسیار کارآمدتر.

enlightened در ادامه بخوانید: بتن پلیمری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

عوامل دیگری مانند سیمان مخلوط هیدرولیک یا سیمان با خواص عملکردی خاص در دسترس هستند. با این حال، اینها اغلب در پروژه های ساختمانی بسیار خاص استفاده می شوند

بتن مگر

بتن مگر که به آن بتن لاغر یا بتن کم سیمان هم میگویند اولین قشر پی ســازی در پی های نقطه ای میباشد. مقدار سیمان در بتن مگر در حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ کیلوگرم در متر مکعب است.

انواع بتن ، کاربرد و مشخصات

نتیجه :

بتن از مخلوط شن و ماسه و سیمان و آب تشکیل می گردد. در موقع انتخاب مصالح سنگی شن و ماسه باید توجه داشت که دانه ها عاری از کلوخه و خاک و مواد آلی بوده و در مجاورت یکدیگر فعل و انفعال شیمیایی نداشته باشد. برای تهیه بتن مناسب ابتدا باید قطر و درصد مناسبی از هر دانه را تعیین نمود، برای این کار وزن معینی از مخلوط شن و ماسه را که نماینده کلیه شن و ماسه مـورد مصرف باشد انتخاب نموده و آن را روی غربالهایی با سوراخهای متفاوت ریخته و مقدار باقی مانده روی هر الک را وزن نموده و درصد آن را نسبت به وزن کل اولیه تعیین مینمایند.

برچسب ها




ارسال دیدگاه


جهت ثبت دیدگاه خود ابتدا باید وارد سایت شوید:
ورود / ثبت‌نام
با ورود و یا ثبت نام در سایت شما شرایط و قوانین استفاده از سایت و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.



دیدگاه ها