زمین هایی که در دامنه کوه ها قرار می گیرند، دارای شیب متفاوتی هستند که برای ساخت ویلا باید از قوانین و استانداردهای مربوط به هر زمین تبعیت کنید. برای ساخت خانه در زمین شیب دار، در ابتدا باید از متخصصان این امر کمک بگیرید تا آنها با بررسی زمین مورد نظر، پلان اولیه ویلا را طراحی نمایند. ساخت ویلا شیب دار متحمل هزینه های زیادی برای خاکبرداری و خاکریزی می شود و به احتمال زیاد تراکم مصالحی که استفاده می شود بیشتر خواهد بود. البته تمامی این موارد و هزینه های ساخت ویلا تا حد زیادی به متراژ و نوع مصالحی که قرار است به کار برده شود هم بستگی دارد
زمین های شیبدار معمولا دارای چشم انداز زیبا و کوهستانی هستند. داشتن ویلایی با این منظره بسیار خوشایند است. اما باید چالش ها و تفاوت های آن را نیز بپذیرید. به عنوان مثال قیمت تمام شده برای ساخت یک ویلا در زمین شیب دار متفاوت است، نیازمند تراکم بالایی از مصالح است و کنترل کردن این موارد نیاز به تخصص و تجربه ی تیم حرفه ای دارد.
مراحلی که باید برای این ساخت و ساز طی شود:
طراحی ویلا در زمین شیب دار با تمامی چالش ها و سختی هایی که دارد، مزایای گسترده ای داشته و همین امر باعث شده تا افراد بسیاری اقدام به ساخت ویلا در زمین های شیب دار کنند. از جمله مزایای ساخت ویلا در شیب کوه عبارتند از:
روشنایی ویلای شما به بیشترین حد خود خواهد رسید
محوطه ویلاهای ساخته شده در زمین های شیب دار، خلوت تر می باشد
منظره زیبایی که ویلاهای ساخته شده در زمین شیب دار دارند، موجب محبوبیت آنها شده
بزرگ ترین چالش برای اجرا ویلا در زمین شیب دار، شیب زمین است، اینکه ساختمان مورد نظر در پایین سراشیبی قرار می گیرد یا بر روی آن، در طراحی پلان و برنامه ریزی برای ساخت ویلا متفاوت خواهد بود. ویلاهایی که به صورت کامل بر روی سراشیبی قرار می گیرند، معمولا پر چالش تر از ویلاهایی هستند که نیمی از آنها بر روی شیب ساخته می شود، چرا که در دسته اول، ممکن است نیاز به مقداری انفجار داشته باشید تا مراحل ساخت خانه در زمین شیب دار راحت تر شود.
از جمله چالش های اجرای ویلا در زمین شیب دار عبارتند از:
1. نیازمند هزینه و زمان بیشتری هستید
2. چگونگی تامین آب و برق مورد نیاز
3. دسترسی به ویلا
4. محوطه سازی
یکی از مهمترین نکات برای ساخت ویلا در زمین های شیب دار این است که به طبیعت آسیبی نرسد. از بین بردن درختانی که مکان های شیب دار قرار دارند، موجب ایجاد خلل در اکوسیستم خواهد شد؛ بنابراین بهتر است قبل از ساخت ویلا در زمین شیب دار برنامه ریزی اصولی داشته باشید یا اینکه طرحی را برای ویلای خود در نظر بگیرید که به درختان و سایر منابع طبیعی آسیبی نرساند. از دیگر نکات مهم برای طراحی و ساخت خانه در زمین شیب دار عبارتند از:
1. ثبات خاک
2. مدیریت آب های زیرزمینی
3. اخذ مجوزهای لازم برای ساخت ویلا
4. آزمایش خاک پیش از شروع به ساخت ویلا
5. تهیه لیستی از خواسته های خود برای برآورد هزینه
در حالت کلی، مراحل ساخت ویلا در زمین شیب دار، شامل دو مرحله نازک کاری و سفت کاری می باشد. بخش سفت کاری، شامل خاکبرداری، فونداسیون، اسکلت سازه، دیوار چینی و سقف می باشد. مرحله نازک کاری به طراحی داخلی و نمای ویلا، نصب کابینت و لوله کشی، تاسیسات برقی و … مربوط می شود.
هزینه ساخت ویلا یکی از دغدغه های اصلی مردم است. به صورت کلی، هزینه ساخت وبلا در زمین شیب دار، به نسبت ساخت ویلا در زمین های صاف بیشتر است، چرا که مصالح بیشتری برای احداث ویلا نیاز خواهید داشت. نکته دیگر اینکه مصالحی که برای ساخت ویلا در زمین های شیب دار استفاده می کنید، باید از مقاومت بالایی برخوردار باشند. در حالت کلی، هزینه ساخت ویلا ایرانی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که بهتر است قبل از شروع به کار، برنامه ریزی دقیقی داشته باشید
برخی از فاکتورهای موثر بر هزینه موارد زیر هستند:
آیا زمینی که برای ساخت ویلا خریداری کرده اید بدون پوشش گیاهی است؟ پس باید حواستان به مسئله ی فرسایش خاک محوطه باشد. فرسایش خاک مشکلاتی مانند راه آب های غیرقابل کنترل و رسوب گذاری در لایه های زیرین را در پیش خواهد داشت. برای جلوگیری از این اتفاق ها باید یک الگوی مناسب برای زهشکی انتخاب و اجرا شود. انتخاب این الگو باید توسط مهندسین و متخصصین این حوزه انجام بگیرد.
معمولا این افراد با در نظر گرفتن الگوی زهشکی ویلاها و ساختمان های اطراف بهترین راهکار را برای شما انتخاب می کنند. این راهکارها می تواند ایجاد یک شبکه ی منظم برای انتقال آب به زیر زمین و دور از محوطه ی مرکزی یا ایجاد گودال های آب روی زمین و انتقال آب به نقاط کم ارتفاع باشد.
فونداسیون یا پی پایین ترین قسمت ساختمان است. از طریق آن بار ساختمان به زمین منتقل می شود. به همین دلیل استحکام فونداسیون در مقاومت، ایستایی و استحکام ساختمان نقش مهمی دارد. برای ساخت انواع ساختمان ها و از جمله ویلا در شیب رعایت ضوابط و مقررات ساخت و اجرای فونداسیون ضروری و الزامی است.
طبق ضوابط و آیین نامه ی کشورمان، پی باید افقی اجرا شود. پس در زمین شیب دار اگر شیب خیلی زیاد باشد و امکان اجرای افقی نباشد خاکبرداری انجام می شود تا به یک زمین صاف برسیم. اما گاهی طول پی زیاد است و حجم خاکبردای هم بیشتر می شود که هزینه ی زیادی را دربردارد به همین دلیل از اجرای پله ای استفاده می شود. این روش دارای ضوابط و آیین نامه های خاص خودش است که رعایت آنها نیز الزامی می باشد
همانطور که گفتیم طراحی و ساخت ویلا در دامنه حساسیت های بیشتری دارد که این حساسیت ها شامل انتخاب مصالح نیز می شود. تامین مصالح و متریال توصیه شده توسط مهندسین در آینده از ضررهای مالی و حتی جانی جلوگیری می کند. بعضی از نکاتی که باید برای خرید و تامین مصالح در نظر گرفت موارد زیر هستند:
اولین مورد مقاومت است که باید مصالح از مقاومت و استحکام در حد بالایی برخوردار باشند. عدم توجه به کیفیت مصالح ضررهای زیادی را در جنبه های مختلف به کارفرما وارد می کند.
دومین مورد ضخامت مصالح است که باید با توجه فاکتورهای مختلف مانند وضعیت نوسان هوا انتخاب شود.
تراکم مصالح که در ابتدا به آن اشاره شد نیز نکته ی مهمی است. تراکم باید بالا باشد. همچنین برای جلوگیری از جذب رطوبت باید تراکم گرمایی پایینی داشته باشند.
نکته ی چهارم به کار بردن شن و ماسه در ساخت ویلا روی زمین شیب دار برای بالا بردن مقاومت است.
گاهی در زمان طراحی و ساخت ویلا در باغ با اختلاف سطح در زمین مواجه می شویم. این شرایط ممکن است امکان کاربری ایده آل را از طراح و تیم اجرایی شما سلب کند. چند راه برای رفع این مشکل و مسطح کردن زمین وجود دارد. بهترین راه تراس بندی سطح شیب دار است. تراس بندی و مهار خاک با استفاده از دیوار حائل خاک مسلح با نمای ژئوبلوک راهکار پیشنهادی است.
برای تراس بندی درجه شیب زمین را با خاک برداری تغییر می دهند. در نتیجه ی این کار، حالت پلکانی ایجاد می شود. سکوهای خاکی عمود ایجاد می شوند و سطح شیبدار حالت پله ای پیدا می کند. اگر برای ساخت ویلا و محوطه سازی با سطح شیبدار مواجه شدید، یک تیم اجرایی حرفه ای می تواند با هزینه ای معقول مهار خاک و شیب را انجام دهد تا حداکثر استفاده را از زمین ببرید
برچسب ها
ارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب